Manaus-BrazilieCheck hier hotels in:

hotels Manaus

Manaus is de entree tot de Amazone rivier en de toeganspoort tot het Amazone regenwoud. Deze levendige stad van 1,7 miljoen mensen is gelegen aan de oever van de Rio Negro en is groot geworden door de rubber productie in de vorige eeuw. De rubber is hedentendage niet meer de grootste bron van werk en inkomsten. Manaus heeft er een andere functie bijgekregen namelijk het eco toerisme. Vanaf deze plaats kan het enorme Amazone regenwoud met al haar natuurlijke attracties ontdekt worden. Vele toeristen plannen dan ook een aantal dagen om de vele dieren en planten te ontdekken en een zonsondergang in de Amazone mee te maken.

Naast het ontdekken van de Amazone hoef je je ook niet te vervelen in Manaus. Er zijn vele attracties en bezienswaardigheden in de stad zelf die een verblijf van een aantal dagen aangenaam maken.
Een van Manaus ‘meest interessante bezienswaardigheden is het Teatro Amazonas. Dit is een in renaissancestijl gebouwd operahuis. Een prachtig gebouw dat een bezoek waard is. Het Teatro’s koepel is vooral opvallend. De glinsterende koepel met meer dan 30.000 keramische tegels is een voorbeeld van groot vakmanschap.