Er zijn genoeg interessante bezienswaardigheden te vinden in Recife. Het Hollandse en Portugeze koloniale verleden heeft er voor gezorgd dat er vele bezienswaardigheden uit deze tijd te vinden zijn. Naast huidige architectuur zorgt ervoor dat Recife een mooie mix is van alles uit koloniale tijd en typisch Braziliaanse leven.

Praça da Republica
Op het Praça da Republica staan statige overheidsgebouwen met Daartussen het theater Santa Isabel, Een mooi neoklassiek gebouw uit 1850 dat tussen 14.00 en 15.00 uur te bezichtigen is. Op ditzelfde plein staat ook het gerechtsgebouw met daar tegenover het Palácio das Princeses, het paleis van de governador’ van Pernambuco. Hier om de hoek, aan de Rua do Imperador 206 staat de Capela Dourada uit 1697. Deze ‘gouden’ kapel, een prachtig voorbeeld van Braziliaanse religieuze architectuur, wedijvert met de São Francisco in Salvador. Er hoort een museum bij met kerkelijke kunst dat op werkdagen geopend is van 14.00-17.00. Op zaterdag is deze kapel alleen S’ morgens open en op zondag alleen voor de eredienst.

Convento de Carmo kerk
De toren van de Convento de Carmo kerk is door Nederlandse meesters ontworpen. De Igreja da Ordem Terceira de Sao Francisco uit 1679, hier vlakbij, mag je niet missen.

Casa da Cultura
Het Casa da Cultura is oorspronkelijk een gevangenis uit de 19e eeuw, maar doet nu dienst als wwinkelcentrum. Er heerst een gezellige sfeer en alles is er te koop. De cellen op de drie verdiepingen doen nu dienst als winkeltjes, waarin een grote keuze aan producten gemaakt van zilver, leer of klei te koop is. Men kan er ook likeuren in cadeauverpakking kopen, schilderijen, tekeningen en houtsnijwerk. Al met al wordt hier een goed beeld van de lokale cultuur gepresenteerd. Ook al wil je niks kopen dan nog is een bezoek aan dit Casa da Cultura een ‘must’. Het is dagelijks open van 9.00-20.00 uur; ’s zondags vanaf 15.00 uur.Adres: Rua Floriano Peixoto.

Joods Historisch museum
In het straatje met de lieve naam Rua Bom Itamaricá is het Joods Historisch museum in de Sinagoga Kahal een aanrader.

Forte das Cinco Pontas
Forte das Cinco Pontas is een vijfhoekige fort, dat oorspronkelijk gebouwd is door de Hollanders in 1630. Toen heette het fort Frederik. Adres: Rua Vidal de Negreiros. Op de eerste verdieping is het Musea de Cidade (stadsmuseum), vooral interessant voor wie belangstelling heeft voor oude tekeningen en kaarten.