Recife

De stad staat wel bekend als het Braziliaanse Venetië, omdat het op eilanden is gebouwd, die met elkaar verbonden zijn door bruggen. De verschillende eilanden vormen de historische stadsdelen Recife, San Antonio, Boa Vista en São José. Recife is een prachtige mix van oud koloniaal verleden met hedentendaags Braziliaans leven. Een heerlijke plaats om te bezoeken.

Recife informatie
Recife is nu een stad met 1,5 miljoen inwoners. Het is een typische Braziliaanse stad met een mix van koloniale en moderne gebouwen en favela’s. Er zijn oude vervallen wijken en sjieke hotelwijken. kantoorgebouwen, die qua allure niet onderdoen van moderne westerse steden. Recife heeft een rijke geschiedenis en een boeiende omgeving, voldoende voor een langer verblijf. En dan zijn de stranden een bescheiden aandachtspunt. Er zijn klassieke bouwwerken, moderne architectuur en oud koloniaal verleden te bewonderen. De fundamenten van Recife is gelegd door Nederlanders en Portugezen. Wie door het centrum loopt ziet vele historische en culturele highlights. Het hart van de stad, het oude centrum omvat de wijken Santo Antônio, Recife Antigo en Boa Vista, Deze wijken zijn door bruggen over de grote rivieren met elkaar verbonden en zijn lopend bereikbaar.

Uitgaan en ontspanning
Recife Antigo is de uitgaansplek van de stad.Deze buurt heeft onlangs een grote restauratiebeurt ondergaan. Hier zijn gezellige terrasjes en restaurants. Hier vind je het punt voor toeristenformatie (Rua da Guia). Op het plein leven kunstenaars en straatartiesten zich uit. Hier heerst een ontspannen sfeer en is het goed toeven.

Bezienswaardigheden Recife en omgeving
Recife heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden. Zowel in de stad als net erbuiten kun je mooie/leuke dingen zien en doen. Van het oud Hollandse Fort Oranje tot aan prachtige musea en kerken.
Lees meer over bezienswaardigheden Recife

Vliegtickets Recife
Rechtstreeks vliegen naar Recife is vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel heelaas niet mogelijk. TACV (Kaapverdie) vliegt op Recife voor een aantrekkelijke prijs. Ook TAP(via Lissabon) en Air Europe(via Madrid) hebben Recife opties. Wil je direct in een zoekmachine vliegtickets Recife vergelijken qua prijs, overstap en duur. Check dan onze vliegticket vergelijker op de volgende pagina en kies het voordeligste ticket qua prijs en reistijd.
Vergelijk vliegtickets Recife