Bahia-vakantie

salvador bahia vakantie

Een vakantie Salvador de Bahia wordt steeds populairder onder Brazilie liefhebbers. De hoofdstad van het in het noordoosten van Brazilië gelegen Bahia heeft alles wat je wenst als je Brazilie aandoet. Met name na het wk-voetbal heeft het toerisme hier een vlucht genomen. Voetbal heeft ervoor gezorgd dat er voldoende aanbod is aan accommodatie, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Salvador de Bahia wijkt qua stijl af van andere steden die je kent in Brazilie. De stad en regio is gesticht door de Portugezen en gevormd door de Afrikaanse slavernij uit verleden. Dat zie je duidelijk in het koloniale karakter van de stad (Centrum staat op de UNESCO-lijst) en de bewoners. Het negroide uiterlijk,  de Afrikaanse keuken,  muziek en dans vormen Salvador de Bahia. Een mix van ritme, dans, lekker eten en ontspanning.

Salvador ligt aan de grootste baai van Brazilië, namelijk aan de Baïa de Todos os Santos. De kleurrijke stad is gevarieerd in zowel landschap als stadsgezichten. Het heeft strand, zee, een prachtige historische binnenstad en in de omgeving een schitterend landschap. In de stad en op de stranden is het een kakofonie van ritmische klanken door drumbands, capoeira dansers en kleurrijk uitgedoste mensen. Carnaval is hier het hoogtepunt van het jaar. Men heeft het altijd over het carnaval van Rio maar het feest in Salvador is niet te vergelijken. Deze combinaties maken van Salvador de Bahia de kleurrijkste stad van Brazilië.

De historische wijk Pelourinho met kleurrijke pousada’s (hotelletjes) staat hoog op de Unesco werelderfgoedlijst. Wandelen langs de kleurrijke koloniale gebouwen en straten met klinkers. Muziek op straat, dansende mensen en de heerlijke geuren uit de vele restaurants zorgen dat je een warm gevoel krijgt na een bezoek aan deze prachtige stad.